Η προέλευση και η ιστορία του Mountain Goat

Από το 2006 το Mountain Goat διοργανώνει υπαίθριες δραστηριότητες στην Ήπειρο. Οργανώνουμε πεζοπορίες/περιπάτους, εκδρομές με ποδήλατο βουνού και σκι κυρίως στα βόρεια της Πίνδου. Όλα αυτά τα χρόνια εξερευνούμε και προσεγγίζουμε νέες περιοχές, γεγονός που μας έδωσε γνώσεις και τεχνογνωσία, τις οποίες είμαστε πλέον σε θέση να μοιραστούμε με τους επισκέπτες μας!

Εκτός από το πάθος μας για τα αθλήματα βουνού, θέλαμε να δείξουμε στους ανθρώπους από όλο τον κόσμο ότι υπάρχει ένα ακόμη μέρος της Ελλάδας που προσφέρει εκπληκτικές υπαίθριες δραστηριότητες. Πιστεύουμε με πάθος ότι αυτός ο καλά κρυμμένος πλούτος ανάμεσα στα ελάχιστα γνωστά βουνά της Ελλάδας που ανακαλύψαμε είναι πολύτιμος και αξίζει να τον επισκεφθείτε, μεταξύ άλλων, επειδή παραμένει μέχρι σήμερα αυθεντικός, παραδοσιακός και άθικτος από τον μαζικό τουρισμό.

Πάνω απ’ όλα, μας αρέσουν τα ορεινά σπορ και η πεζοπορία είναι ένα από αυτά. Είναι ο τρόπος για να ανακαλύψετε μέτρο προς μέτρο όλα τα μυστικά της περιοχής. Λουλούδια, φαρμακευτικά βότανα, άγρια ζωή, αρχιτεκτονική και πολιτισμός, είναι μερικά από τα πράγματα που πρέπει να δει ένας πεζοπόρος σε αυτές τις μοναδικές περιοχές. Τόσο διαφορετικό και ταυτόχρονα μοναδικό!

Εξάλλου, υπάρχει ένα μεγάλο δίκτυο μονοπατιών σε αυτές τις περιοχές. Αυτό καθιστά πολύ εύκολη την πεζοπορία από σημείο σε σημείο, από χωριό σε χωριό, χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε μεταφορικού μέσου! Κορυφαίος προορισμός για τους πεζοπόρους είναι το Ζαγόρι και η ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου. Ομοίως, τα Τζουμέρκα και ο Όλυμπος είναι ελκυστικοί προορισμοί!

Μόλις πριν από λίγα χρόνια μας ήρθε η ιδέα να οργανώσουμε περιηγήσεις MTB με το ίδιο στυλ που κάνουμε τις περιηγήσεις πεζοπορίας μας και έτσι ξεκινήσαμε να εξερευνούμε! Υπάρχουν χιλιάδες χιλιόμετρα δασικών δρόμων που δίνουν στον ποδηλάτη την ευκαιρία να ανακαλύψει μέρη πέρα από κάθε φαντασία. Επιπλέον, απομακρυσμένα χωριά, καταρράκτες και ψηλά βουνά συνδυάζονται για ένα τοπίο ιδανικό για ποδήλατα βουνού!

Για σκι, χωρίς αμφιβολία! Υπάρχουν μερικά χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα, αλλά κανένα δεν αξίζει να το επισκεφθείτε όσο η Ήπειρος, όπου τα βουνά στα οποία μπορείτε να κάνετε σκι είναι πάρα πολλά. Οι υπαίθριες δραστηριότητες στην Ήπειρο θα μπορούσαν να το καλύψουν και αυτό. Εξάλλου, τα βουνά της Πίνδου έχουν καταπληκτικές χιονοπτώσεις κάθε χειμώνα και η δυνατότητα για χιονοδρομικές περιηγήσεις είναι εκπληκτική. Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι δοκιμάζουν αυτόν τον εξωτικό χιονοδρομικό προορισμό. Εσείς τι λέτε;

Ρίξτε μια ματιά στις δραστηριότητές μας!

Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube για να δείτε περισσότερα από όσα έχουμε να προσφέρουμε.