Η Ιστορία μας

Η Mountaingoat, είναι μια μικρή επιχείρηση, που δημιουργήθηκε το 2006, στα Ζαγοροχώρια από τον πιστοποιημένο συνοδό βουνού και δάσκαλο σκι, Μάκη Λογιωτατίδη. Για περίπου 14χρόνια με το γνωστό όνομα Compass Adventures. Σκοπός με τα χρόνια ήταν η ανάδειξη του τεράστιου φυσικού πλούτου της περιοχής μέσα από τις υπαίθριες δραστηριότητες.

Με οδηγό το μεγαλύτερο δίκτυο ορεινών μονοπατιών της Βόρειας Πίνδου, πεζοπορήσαμε στις ψηλές κορυφές της Τύμφης και του Σμόλικα, ξεναγηθήκαμε στα Ζαγοροχώρια, κάναμε διασχίσεις φαραγγιών, καθώς και θεματικές, συνδυαστικές πεζοπορίες που μας έφεραν κοντά στην ανακάλυψη της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας του τόπου.

Καθώς η ομάδα μεγάλωνε, μεγάλωνε και η αγάπη μας για την ορεινή Ελλάδα, μια χώρα άγνωστη και πανέμορφη και τις 4 εποχές του χρόνου! Έτσι ο σκοπός μας «επεκτάθηκε» σε πολλά περισσότερα βουνά μακριά από την «επικράτεια» μας, όπως ο κοντινός Γράμμος, τα θρυλικά Τζουμέρκα και φυσικά ο μεγαλοπρεπής Όλυμπος!

Με έδρα το μοναδικό και γραφικό Ζαγόρι, η Mountaingoat προσφέρει δραστηριότητες με ποδήλατα βουνού διασχίζοντας μέσα απο προσεγμένες και επιλεκτικές διαδρομές τα χωριά του Ζαγορίου, της Λάκκας Αώου, τη Βάλια Κάλντα και της Βασιλίτσας, Ολύμπου και Γράμμου ταξιδεύοντας μέσα από δάση των αθάνατων ρόμπολων.

Κάθε δραστηριότητα καθοδηγείται απο πιστοποιημένους συνοδούς – οδηγούς βουνού που ζουν και εργάζονται στην περιοχή. Διαθέτουμε προγράμματα για όλες τις απαιτήσεις, που σκοπό έχουν την γνώση και την ψυχαγωγία σας, χαρίζοντάς σας μοναδικές εμπειρίες και περιπέτειες στις ομορφιές που μας προσφέρει ο τόπος.

Mt. Smolikas

Σμόλικας 2637μ.

Το χειμώνα φυσικά δε σταματάμε! Οργανώνουμε τα πρώτα SKI CAMP στην Ελλάδα κάθε χειμώνα για αρχάριους προχωρημένους και για επίδοξους free riders και camp με κατεύθυνση το ορειβατικό σκι.

Η μοναδική Adult Ski academy, και τα Exclusive ski guiding weekends, είναι επίσης δράσης της χειμωνιάτικης περιόδου στα βουνά της Πίνδου.

Το χειμωνιάτικο τοπίο εκτός από τους χιονοδρόμους μπορούν να το απολαύσουν και οι λάτρεις της πεζοπορίας συμμετέχοντας στις εκδρομές με χιονορακέτες.