Σχετικά με εμάς : Η προέλευση και η ιστορία του Mountain Goat

Από το 2006 το Mountain Goat διοργανώνει πεζοπορίες/περιπάτους, ορεινές πεζοπορικές διασχίσεις με ποδήλατο βουνού και σκι στο Ζαγόρι και τη Βόρεια Πίνδο. Όλα αυτά τα χρόνια εξερευνούμε και προσεγγίζουμε νέες περιοχές, γεγονός που μας έδωσε γνώσεις και τεχνογνωσία, τις οποίες είμαστε πλέον σε θέση να μοιραστούμε με τους επισκέπτες μας!

Εκτός από το πάθος μας για τα αθλήματα βουνού, θέλαμε να δείξουμε στους ανθρώπους από όλο τον κόσμο ότι υπάρχει ένα ακόμη μέρος της Ελλάδας που προσφέρει εκπληκτικές υπαίθριες δραστηριότητες. Πιστεύουμε με πάθος ότι αυτός ο καλά κρυμμένος πλούτος ανάμεσα στα ελάχιστα γνωστά βουνά της Ελλάδας που ανακαλύψαμε είναι πολύτιμος και αξίζει να τον επισκεφθείτε, μεταξύ άλλων, επειδή παραμένει μέχρι σήμερα αυθεντικός, παραδοσιακός και άθικτος από τον μαζικό τουρισμό.

snowshoeing Smolikas

Smolikas

Πάνω απ’ όλα, μας αρέσουν τα ορεινά σπορ και η πεζοπορία είναι ένα από αυτά. Είναι ο τρόπος για να ανακαλύψετε μέτρο προς μέτρο όλα τα μυστικά της περιοχής. Λουλούδια, φαρμακευτικά βότανα, άγρια ζωή, αρχιτεκτονική και πολιτισμός, είναι μερικά από τα πράγματα που πρέπει να δει ένας πεζοπόρος σε αυτές τις μοναδικές περιοχές. Τόσο διαφορετικό και ταυτόχρονα μοναδικό!

Εξάλλου, υπάρχει ένα μεγάλο δίκτυο μονοπατιών σε αυτές τις περιοχές. Αυτό καθιστά πολύ εύκολη την πεζοπορία από σημείο σε σημείο, από χωριό σε χωριό, χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε μεταφορικού μέσου! Κορυφαίος προορισμός για τους πεζοπόρους είναι το Ζαγόρι και η ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου. Ομοίως, τα Τζουμέρκα και ο Όλυμπος είναι ελκυστικοί προορισμοί!

nort pindos trail

Miga

Μόλις πριν από λίγα χρόνια μας ήρθε η ιδέα να οργανώσουμε περιηγήσεις MTB με το ίδιο στυλ που κάνουμε τις περιηγήσεις πεζοπορίας μας και έτσι ξεκινήσαμε να εξερευνούμε! Υπάρχουν χιλιάδες χιλιόμετρα δασικών δρόμων που δίνουν στον ποδηλάτη την ευκαιρία να ανακαλύψει μέρη πέρα από κάθε φαντασία. Επιπλέον, απομακρυσμένα χωριά, καταρράκτες και ψηλά βουνά συνδυάζονται για ένα τοπίο ιδανικό για ποδήλατα βουνού!

Pindos mountainbike trail

Zagori

Για σκι, χωρίς αμφιβολία! Υπάρχουν μερικά χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα, αλλά κανένα δεν αξίζει να το επισκεφθείτε όσο η Ήπειρος, όπου τα βουνά στα οποία μπορείτε να κάνετε σκι είναι πάρα πολλά. Οι υπαίθριες δραστηριότητες στην Ήπειρο θα μπορούσαν να το καλύψουν και αυτό. Εξάλλου, τα βουνά της Πίνδου έχουν καταπληκτικές χιονοπτώσεις κάθε χειμώνα και η δυνατότητα για χιονοδρομικές περιηγήσεις είναι εκπληκτική. Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι δοκιμάζουν αυτόν τον εξωτικό χιονοδρομικό προορισμό. Εσείς τι λέτε;

ski-touring-Greece

vasilitsa

Και ποιοι είμαστε;

Η Mountain Goat ιδρύθηκε από τον Μάκη Λογιωτατίδη, πιστοποιημένο συνοδό βουνού, ελεγκτή/διασώστη χιονοδρομικών κέντρων και δάσκαλο σκι, με πολυετή εμπειρία στο βουνό.

Ο Μάκης μεγάλωσε ως παιδί κάνοντας σκι και πεζοπορία στον Όλυμπο και στο Βέρμιο κοντά στη γενέτειρά του τη Θεσσαλονίκη. Μεγαλώνοντας ανακάλυψε ότι ο τρόπος ζωής της φύσης και των βουνών του ταίριαζε περισσότερο κι έτσι εγκατέλειψε την πολυσύχναστη πόλη, σε έναν πιο ελεύθερο τρόπο ζωής.

Εργάστηκε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ως συνοδός βουνού και δάσκαλος σκι πριν μετακομίσει στην Αυστρία όπου έμεινε για τρία χρόνια και πήρε πιστοποίηση σε αυτούς τους δύο τομείς. Το 2004 αποφάσισε να μετακομίσει στα βουνά της Πίνδου όπου οι δύο βασικές του αγάπες, η ορειβασία και το σκι, μπορούσαν να τον στηρίξουν και οικονομικά.

«Στόχος μου είναι να δείξω στους ανθρώπους ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο ήλιος και παραλίες αλλά και ψηλά χιονισμένα βουνά. Κανείς δεν με πίστεψε όταν είπα ότι μπορείς να κάνεις σκι στην Ελλάδα!».

Και κάπως έτσι ξεκίνησε και λειτουργεί η Mountain Goat από το 2006!

Mountaingoat headquarters

Mountaingoat headquarters

Η Δάφνη είναι η στοργική σύζυγος και το μεγάλο στήριγμα στα παρασκήνια καθώς φροντίζει για την οργάνωση των μεγάλων διασχίσεων. Η Δάφνη είναι ντόπια και λάτρης της φύσης, καθώς της αρέσει η πεζοπορία και να είναι  κοντά στη φύση. Η Δάφνη έχει πτυχίο γραφιστικής και ήταν πάντα μια ανήσυχη ψυχή, ταξίδευε και δούλευε σε όλη την Ελλάδα, μέχρι που αποφάσισε να μετακομίσει στην πατρίδα της το Ζαγόρι!

Η βάση  βρίσκεται σε ένα μικρό Ζαγορίσιο χωριό την Ελάτη και από εκεί ξεκινούν και τελειώνουν αρκετές διασχίσεις!