Πεζοπορία στο Φαράγγι του Βίκου

Πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου

Η πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου είναι ένα must για όσους βρεθούν στα Ζαγοροχώρια! Βραχοσκεπές και ορθοπλαγιές που προκαλούν δέος, αναγνωρίζουμε ενδημικά βότανα και φυτά περπατώντας δίπλα στη κοίτη του ποταμού. Περπατήστε στον πυρήνα του Δρυμού, και στο Γεωλογικό Πάρκο υπό την αιγίδα της UNESCO.

Η συνάντηση γίνεται στη κεντρική πλατεία του Μονοδεντρίου, όπου γίνεται και μια μικρή ενημέρωση από τον συνοδό της εκδρομής. Αφού σας δωθεί και ο απαραίτητος εξοπλισμός, (μπαστούνια πεζοπορικά, αδιάβροχα) και ένα μικρό ατομικό κολατσιό, ξεκινάμε την πεζοπορία. Αρχικά το μονοπάτι κατηφορίζει στην κοίτη του ποταμού, και μετά κινούμαστε παράλληλα με το ποτάμι.

Σε πολλά σημεία θα το συναντήσουμε αλλά και θα περπατήσπουμε στην κοίτη του. Στη μέση περίπου της διαδρομής υπάρχει πηγή και γίνεται στάση σε όμορφο παραποτάμιο μέρος.

Αφού ξεκουραστούμε, συνεχίζουμε για τις πηγές του Βοϊδομάτη, και το μοναστήρι της Παναγίας, κοντα στις πηγές, ένα ονειρεμένο μέρος, όπου και εκεί γίνεται στάση για ξεκούραση, ενώ οι πιο γενναίοι, μπορούν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά! Στη συνέχεια ανηφορίζουμε για το χωριό Βίκος, και καθώς ανεβαίνουμε, ξεδιπλώνεται η θέα της βαθύτερης Ελληνικής χαράδρας!

Το μεγαλείο του Βίκου!

Τιμές

1 άτομα

150€/άτομο

2 άτομα

75€/άτομο

3 άτομα

55€/άτομο

4+ άτομα

45€/άτομο

Η τιμή περιλαμβάνει

Έμπειρο και πιστοποιημένο συνοδό

Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Σνακς (εποχιακά φρούτα, μπάρες ενέργειας)

Τοπική μεταφορά

1 ζευγάρι πεζοπορικά μπαστούνια ανά άτομο

1 σακίδιο πλάτης για 4 άτομα

Απαιτήσεις

Καλή φυσική και ψυχολογική κατάσταση

Παιδιά από 12 χρονών και άνω

Περίοδος υλοποίησης

Όλο το χρόνο

Τι να φέρω/φορέσω στην περιήγηση

Άνετο παντελόνι και παπούτσια πεζοπορίας

Καπέλο

Μπουκάλι με νερό

Αντηλιακό

Φωτογραφίες


Τοποθεσία

Sign In